Palmse kõrtsi grupimenüü sai EHE kvaliteedi märgise

15.septembril omistas Eesti Maaturismi hindamiskomisjon  EHE märgise SA  Virumaa Muuseumid Palmse mõisa kõrtsi grupimenüüle Rahvuslik menüü.

EHE (Ehtne ja Huvitav Eesti) on ökoturismi kvaliteedimärgis, millega tunnustatakse loodussõbralikke ja keskkonnasäästlikke turismitooteid ja -teenuseid, mis pakuvad ehedat elamust ja väärtustavad pärandkultuuri.

Kõrtsi armastatuim grupimenüü  on kokku pandud kohalikke toidutraditsioone arvestades.

Mõisa kokad kasutavad palju oma mõisaaia kärnerite poolt  kasvatatud toorainet  ning hangivad ka ülejäänu võimalikult lähedalt.

Kuna talurahvas pidi 19. sajandi II poolel tegema rasket füüsilist tööd, siis oli ka  toidulaud kaetud ennekõike rammusate ja toitvate söökidega. Rahvuslik menüü koosneb suurest kõhutäitest (seapraad, ahjukartulid,  mulgipudru,  õlles ja mees hautatud hapukapsasad) ning magusroaks pakutavast memmekoogist, mis valmib hooajalistest mõisaaia saadustest- kevadel värskest rabarberist, suvel erinevatest sõstardest ning sügisel õuntest.