Palmse mõisal on uus peakokk 

Palmse mõisa erinevates söögikohtades on pakutud juba pikalt nii Eesti rahvusroogi kui ka mõisale väärilisi härrasrahva toite. Seda meeldivat traditsiooni soovib jätkata uus peakokk Marko Kulver, kes alustas mõisas tööd käesoleva aasta veebruaris. 

Toiduvalmistamise kunsti avastas Marko enda jaoks juba varases nooruses katsetades erinevate rahvusköökide toite. Tema lemmikuteks on olnud nii sütel kui madaltemperatuuril suitsu sees küpsetatud road. 

Palmse mõisa peakokk Marko Kulver: „Kõige rohkem on inspireerinud mind reisidel proovitud tänavatoidud, mis on reeglina ehedamad kui restoranides pakutavad.“ 

Marko Kulver on töötanud varasemalt erinevates valdkondades. „Pigem oli juhus, et ma toitlustusse üldse sattusin. Nimelt kutsus mind hea tuttav oma restorani tööle ning nüüd olen selles ametis olnud juba 20 aastat“, lisas Kulver. 

Viimased neli aastat on Kulver olnud peakoka ametis mitmes Tallinna nimekas restoranis - Tabula Rasa, Manna la Roosa, Cafe Opera. Mõisa atmosfäär ei ole mehele võõras, oma kogemuse kokana on ta saanud Jäneda ja Vihula mõisas. Mõisas töötamise juures toob Marko välja palju plusse. Kasutada saab mõisaaia värskeid puuvilju, aedvilju ja ürte ning metsast korjatud marju ja seeni. Kohalikud talunikud varustavadmõisakööki mitmesuguste kodumaiste aiasaadustega. See annab suurepärase võimaluse pakkuda külastajatele meeliülendavaid maitseelamusi. 

Lisaks mõisa kõrtsile, kohvikule ja restoranile, nõustab uus peakokk ka SA Virumaa Muuseumide teiste söögikohtade sh Palmse hotelli, Altja kõrtsi ja Rakvere linnuse menüüde koostamist. 

Palmse mõisas kohtute roogadega nii traditsioonilisest mõisaköögist kui ka talupoja laualt. 

Marko Kulver